Migrimi dhe emigrimi po ndikojnë shumë në mbipopullimin e disa zonave dhe boshatisjen e disa të tjerave. Në kuadër të këtyre lëvizjeve, janë hartuar politika të ndryshme. E tillë është edhe kjo ide që kanë krijuar përfaqësuesit e disa qyteteve italianë, në rajonin e Molise, në jug të Romës, ku për të gjithë ata që vendosin të zhvendosen atje, ofrohet 27 mijë dollarë shpërblim.

Ndonjëherë njeriu është i bindur se ai mund të mbizotërojë mbi gjithçka rreth tij.

Është e vërtetë që historia na mëson se intelekti njerëzor, në të kaluarën dhe të tashmen e tij, ka arritur të evoluojë dhe të krijojë gjëra të pabesueshme që dikur ishin të paimagjinueshme, por fuqia e mjedisit dhe elementeve natyrore që e përbëjnë atë nuk mund dhe nuk do mundet kurrë të nënvlerësohet.

Flash Lajme