Sipas disa studimeve të fundit, brenda vitit 2050, do të ketë më shumë mbetje plastike në oqeane se peshq.

Për këtë arsye, të shumtë janë ata që kanë nisur tē mendojnë një zgjidhje për këtë problem emergjent, , siç janë dhe dy studentet .Ideja e Jeanny Yao dhe Miranda Wang është zhvillimi i një bakteri, që mund t’i kthejë mbetjet plastike në CO2 dhe ujë.

Video-lojtari nga Britani e Madhe, i cili bënte transmetime të drejtpërdrejta të lojës Fortnite në Youtube, kishte mbledhur rreth 2.3 milionë euro nga reklamat në kanalin e tij, por u përjashtua nga loja pasi kishte përdorur hile, instalime që i shtohen lojës për t’i shënjestruar kundërshtarët më lehtë, në mënyrë automatike.Pas kësaj, ai bëri një video ku fliste i përlotur për përjashtimin e përjetshëm që kishte marrë nga Fortnite, dhe u thoshte 2 milionë ndjekësve në Youtube dhe 600 mijë në Tëitch se ai e kishte kuptuar gabimin dhe se do të mbante përgjegjësi.

Flash Lajme