Ndërsa shumë persona kanë frikë se robotët do të bëhen grabitës të vendeve të tyre të punës, shkarkimi i parë i njërit prej tyre ka ndodhur në Britaninë e Madhe, në Skoci, ku robotët Fabio ishin të punësuar në një supermarket në Edimburg për të akomoduar klientët me mirësi dhe për t’iu përgjigjur kërkesave të tyre.

Vilat bardhë e zi në një luginë në afërsi të kodrave duken si kështjella miniaturë Neuschwanstein. Bëhet fjalë për 732 vila në rajonin Bolu në lindje të bregut turk, ku secila prej tyre kushton 400 mijë funte, por që vazhdojnë të jenë të zbrazëta për shkak se ekonomia turke gjatë vitit të kaluar pësoi paksa rënie, transmeton Telegrafi.

Marinari Popeye i ka bërë 90 vjet që nga krijimi.
I krijuar nga shkrimtari amerikan i romaneve vizatimorë, Elzie Crisler Segar dhe i sjellë në skenë nga Dave dhe Max Fleischer, ai u shfaq për herë të parë pikërisht më 17 janar 1929, pak ditë pasi ishte shfaqur një tjetër mit, thënë ndryshe ”Tin Tin”-i dhe, që nga ai moment suksesi i tij nuk u shua kurrë, aq sa gjatë viteve ’30 të shekullit të kaluar u bë më i dashur nga miushi Topolino.

Flash Lajme