Klori zbardhues ose i thënë ndryshe açe është një nga pastruesit më të përdorur për të dezinfektuar kuzhinën, për të hequr mykun e kështu me radhë.

Por nga studimet e bëra kohët e fundit del se zbardhuesi është një nga produktet më të rrezikshme, për shkak se është shumë gërryes dhe mund të irritojë sytë, lëkurën madje edhe rrugët e frymëmarrjes dhe mushkëritë.

Kontakti i lëkurës me klorin mund të shkaktojë probleme, sidomos tek fëmijët e vegjël, për shkak të imunitetit të tyre të dobët.

Gjithashtu mendohet se zbardhuesi shkakton dëme në sistemin nervor, të vjella, astmë, migrenë dhe dhimbje koke.

Në vend të këtij produkti, ju mund të përdori produkte natyrale si uthull, lëng limoni, sodë buke ose vajra esencialë, të cilat janë efektivë dhe krejtësisht të sigurt për t’u përdorur./e.k-Dritare.net


Flash Lajme