Gati për një udhëtim me makinë që nuk do ta harroni kurrë? Vendosni me imagjinatë veten tuaj në një nga këto shtrirje aventureske në këto autostrada që ofrojnë qasjen tuaj në disa nga vendet më të bukura të planetit.

Duke e bërë këtë edhe përse jo duke e realizuar diçka të tillë ju do të bëheni dëshmitarë të disa peisazheve që shumë njerëz në të vërtetë nuk do të mundin dot t’i shikojnë.

Rruga e Oqeanit Atlantik, Norvegji me një gjatësi prej 8 kmImage

Autostrada Kahekili, SHBA, 32 km e gjatëImage

Milion Dollar SHBA është 131.966 km nga Malet San Juan në anën e largët jugperëndimore të KoloradosImage

Rruga e Yungas Veriore, Bolivi: Ndonjëherë e referuar edhe si “Rruga e Vdekjes”, kjo rrugë 64 kilometra u bë e njohur në mesin e viteve 1990 kur u bë përgjegjëse për më shumë se 200 vdekje në vitImage

Autostrada Karakoram, Pakistan dhe Kinë: Kjo rrugë mbulon 1303.57 kilometra, përgjatë një rruge të vjetër duke kaluar Himalajet, Karakoram dhe Hindu KushImage

Stelvio Pass, Itali: Ky kalim i mahnitshëm i malit në Italinë veriore është i mbushur me kthesa të formës së sipërme në 2.7 metra mbi nivelin e detitImage

Autostrada James W. Dalton, SHBA: Shtrirja 666 km në veri nga Alaskës qendrore në Gjirin Prudhoe, autostrada Dalton është një nga rrugët më veriore të Amerikës dhe ndoshta më e largëta e sajImage

Trollstigen, Norvegji: “Ladder Troll” ngjitet në një pritje 10% përmes një peizazh malor të magjepsurImage


Flash Lajme

Më të lexuarat