Mendohet se pemët i përkisnin pyllit të lashtë të Borth, i cili dikur shtrihej për dy deri në tre milje përgjatë bregut midis Ynys-las dhe Borth në Uells.

Dy artefakte prej guri që mund të ishin mbi 10.000 vjet të vjetra u gjetën kohët e fundit në brigjet e një lumi të lashtë të zhytur.

Një ekip arkeologësh nga Mbretëria e Bashkuar dhe Belgjika udhëtoi 25 milje në veri të një fshati në Norfolk të quajtur Blakeney dhe gjetën dy objekte guri, të cilat ata i konsiderojnë si prova shumë të rëndësishme të vendbanimeve, pranë njëri-tjetrit nën det.

Vendbanimet potenciale mund të kishin ekzistuar për një kohë të gjatë para se të mbyteshin përfundimisht dhe mund të kenë ekzistuar diku midis 8200 dhe 7700 pes.

Më poshtë një renditje e disa prej qytetërimeve të humbura prej shumë vitesh:

Mbretëria Nënujore e Uellsit

Qyteti i lashtë egjiptian i HeracleionitImageImage

 Qyteti Herakion i Liqenit Quiandao, KinëImageImage

Piramidat e Yonaguni-Jima, JaponiImageImage

Marrë nga: thesun.co.uk-Përgatiti: F.H, Syri.net


Flash Lajme