Të gjithëve na pëlqen të bëjmë foto të bukura, por jo të gjithë kemi dorë të mirë për t’i bërë. Por mos u shqetësoni, dhe kjo e ka një zgjidhje.

Dardania.com ju sjell disa hile të vogla që ju duhet t’i mësoni patjetër nëse doni të bëheni një fotograf i mirë.

Hidhni një sy më poshtë.

1. Kushtojini rëndësi sfondit. Pamja mbrapa jush është e rëndësishme.

2. Kini kujdes sa afër e përdorni kamerën.

3. Eksperimentoni me këndet. Lëvizeni kamerën në disa pozicione, derisa të gjeni atë të duhurin.

4. Asnjëherë mos e vendosni objektin në qendër të fotos.

5. Bukuritë ndodhen gjithmonë rreth jush. Mjafton t’i shikosh me një sy ndryshe.

6. Mëso si të kapësh dritën e duhur. Është një hap i vogël, i cili do të vërehet jashtëzakonisht shumë.

7. Por, as mos e teproni me dritën. Çdo gjë në masën e duhur.

8. Gjërat mund t’ju shkojnë keq me efekte, prandaj është më mirë një foto me kamera, sesa përdorimi i programeve edituese.

9. Prit momentin e duhur për të bërë foton. Nëse ju doni të bëni një foto në një ambient që nuk duhet të ketë njerëz rreth e rrotull, atëherë, prisni derisa ata të largohen dhe ju mund të bëni fotografinë që dëshironi.

10. Gjej pozicionin e duhur për selfie. Të gjithë kanë një anë më të fytyrës që në selfie duket shkëlqyer. Mos harroni se iu jep pikë pozitive për foto të bukura.

11. Mos kini frikë të bëheni pis për një foto. E para, mos kini turp pse u bëtë pis për një foto. E dyta, për një foto të bukur ia vlen, apo jo?

12. Çdo foto ka këndin e vet të përsosur. Prandaj mos u mërzisni, dardania.com ju sugjeron të pyesni fotografin të ulë pak aparatin kur ju bën foto të të gjithë trupit./dardania.com


Flash Lajme

Më të lexuarat

  • Week

  • Month

  • All