Nëse ju mendoni se perimet i humbasin vlerat e tyre ushqyese pasi ngrinë, e keni gabim. Dardania.com jua tregon më poshtë arsyen pse perimet e ngrira janë më të shëndetshme sesa ato të njomat.

Perimet që janë të ngrira, zakonisht janë këputur pasi janë pjekur plotësisht në kushte natyrale. Jo te ngrirat janë perime jo të sezonit dhe zakonisht këputen pa mbaruar procesin e pjekjes dhe humbin vlerat duke qëndruar në dyqan dhe duke u ekspozuar ndaj diellit./dardania.com


Flash Lajme

Më të lexuarat