Nga pemët që ecin te zhabat lundruese dhe fluturuese, e ardhmja e largët e natyrës në planetin tonë mund të jetë si asgjë që ne kemi parë më parë.

Në fillim të viteve 1980, autori Dougal Dixon botoi një libër kult të quajtur “Pas Njeriut: Një Zoologji e Ardhmërisë”, në të cilin imagjinohej se si do të dukej Toka miliona vjet nga tani. Dixon parashikoi, majmunë fluturues, gjarpërinj super të gjatë, që fluturojnë për të kapur zogjtë në ajër, lakuriqë nate që shpojnë prenë e tyre në gjoks, zogj me sqep lulesh dhe shkopi, që i lënë insektet polenizuese të zhyten thellë në gojën e tyre të uritur.

Dardania.com ju sjell në galerinë më poshtë, foto që do t’ju tregojnë si do të jetë e ardhmja e gjallesave në Tokë. Mos i humbisni!//dardania.com

Foto 1 nga 7


Flash Lajme