Rënia e flokëve dhe mbetja pa to, duket se nuk do të jetë më problem.

Një grup shkencëtarësh, besojnë se kanë zbuluar gabimisht një kurë që zgjidh një herë e përgjithmonë problemin e rënies së flokëve.

Disa studiues në Universitetin e Manchesterit, në Britaninë e Madhe, kanë qenë duke punuar, në gjetjen e një ilaçi për trajtimin e osteoporozës, kur gjatë testimeve vunë re që flokët e pacientëve rriteshin 33 për qind më shpejt dhe më të dendur se normalisht.

Ata janë shprehur se flokët, vetëm në 6 ditë anë rritur  milimetra.

“Ne as që e kishim menduar një gjë të tillë dhe fakti që e zbuluam, do të thotë që një ditë mund të bëjë diferencën tek njerëzit që vuajnë nga rënia e flokëve”, thotë Nathan Haëkshaë, udhëheqës i studimit.

Shkencëtarët e kanë quajtur këtë ilaç të rastësishëm me emrin ËAY-316606./dardania.com


Flash Lajme

Më të lexuarat