National Geographic është duke shfaqur kafshët më të rrezikuara në botë në një seri portretesh të fuqishme dhe goditëse.

Synimi kyç i botimit, Photo Ark, është jetik pasi një milionë specie tashmë janë në rrugën e tyre drejt zhdukjes, paralajmëron një raport i fundit i qeverisë.

Këto imazhe janë nga botimi i National Geographic, dhe libri, Arkivi i Fotografive për speciet që po zhduken: Kafshët më të rrezikuara në botë.

Arkivi i National Geographic Photo drejtohet nga fotograf Joel Sartore, dhe synon të shpëtojë jetën e egër duke mbështetur përpjekjet për ruajtjen e tyre dhe kujdesinë në tokë.

Sartore ka fotografuar afro 10,000 kafshë duke bërë portrete në studio të kafshëve në robëri për të “bërë publikun të kujdeset për krizën e zhdukjes në masë ndërsa ka ende kohë”.

Image

Image

Image


Flash Lajme

Më të lexuarat

  • Week

  • Month

  • All