Shkencëtarët kanë arritur të krijojnë një virus të ri të ‘stilit cowpox’, që mendohet së mund të shërojë çdo lloj kanceri

Yuman Fong, eksperti amerikan i kancerit drejton eksperimentin që po zhvillohet në një institut të Australisë.

Trajtimi i quajtur CF33, ka arritur t’i tkurrë tumoret tek minjtë, shkruan The Daily Telegraph.

Shkencëtarët po synojnë që ta fillojnë testimin tek pacientet me kancer në gji, por ata mendojnë se i njëjti trajtim mund të funksionojë edhe tek rastet me kancer në mushkëri, fshikëz, stomak, zorrë, etj.

Por përsëri rreziku ekziston dhe kjo nuk do të thotë se trajtimi i suksesshëm tek minjtë do të jetë i suksesshëm edhe tek njerëzit.

Profesori Fong duket të jetë tepër optimist duke u shprehur se metodat tjera që kanë qenë efektive tek minjtë kanë rezultuar të suksesshme edhe tek njerëzit.


Flash Lajme

Më të lexuarat