1976 – Vdiq shkrimtarja angleze Agatha Christie, një autore e famshme e romaneve policore. Ajo ka shkruar 79 romane dhe ka bërë koleksione të shumta të tregimeve të shkurtra, të cilat janë shitur në dy miliardë kopje në mbarë botën dhe janë përkthyer në më shumë se 50 gjuhë, kurse drama e saj “The mousetrap” shfaqet për herë të parë në vitin 1952, pati mbi 20.000 shfaqje në West End të Londrës dhe është drama që është mbajtur më shumë në skenë.

1519 -Vdiq Maximilian I, mbret gjerman nga 1493 dhe perandori romako-gjerman nga 1508, kur ai mori titullin me pëlqimin e Papa Julius II, edhe pse Papa nuk e kurorëzoi kurrë. Që atëherë, mbretërit e Gjermanisë kanë marrë titullin perandorak menjëherë pas zgjedhjes së tyre si mbretër. Gjatë mbretërimit të tij, me lidhjet martesore Habsburgët u bënë një nga dinastitë më të fuqishme në Evropë.

1876 ​​– Lindi shkrimtari amerikan John Griffith, i njohur si Jack London, një nga autorët më të popullarizuar në gjysmën e parë të shekullit të 20-të. Ai ka shkruar rreth 50 tregime dhe romane, duke përfshirë “Dhëmbi i Bardhë”.

1899 – Lindi biokimisti zviceran Paul Hermann Müller (Mueller), i cili është i përfshirë në kërkimin e mbrojtjes së bimëve. Në vitin 1939 ai zbuloi aktivitetin insekticid të DDT. Ai fitoi Çmimin Nobel në Mjekësi në vitin 1948. (b.an)


Flash Lajme