Pas gjashtë viteve të ndërtimit, një megastrukturë e veçantë në Kinë, është afër përfundimit.

Sipas mediave të huaja, përcjell Telegrafi, duke përfaqësuar një arritje të mahnitshme inxhinierike, i ashtuquajturi rrokaqiell horizontal përbëhet nga një grup prej tetë kullave dhe një “urë ajrore”.

Zhvilluesi CapitaLand raporton se tani është i përfunduar në mënyrë strukturore dhe puna vazhdon në përfundimin brenda saj.

Është paralajmëruar që ceremonia e hapjes zyrtare të bëhet në gjysmën e dytë të vitit 2019.

CapitaLand Group

Dizajni i pazakontë thuhet të jetë i frymëzuar nga vela të anijeve tregtare kineze që dikur kishin tregtuar përmes lumit të ngarkuar që kalon nëpër qytet.

“Rrokaqielli horizontal” ka një madhësi 300 metra në gjatësi, e cila, nëse bëhet vertikale, do të ishte pothuajse e barabartë me lartësinë e Kullës Eiffel. Është e veshur me rreth 3.000 panele xhami dhe pothuajse 5.000 panele alumini.

Për të vendosur kullën “The Crystal” në pozicion rreth 250 metra lartësi, ajo ishte e ndarë në nëntë segmente.

Katër prej tyre u ndërtuan në majë të kullave dhe tre segmente të mesme ishin parafabrikuar në tokë dhe u ngritën në vend. Pjesët përfundimtare u vendosën më së shumti në vend, me seksionet përfundimtare të ngritura lart nga toka.

Brendësia e “The Crystal” do të përfshijë dy pishina, një galeri, kopshte të mëdha me pemë dhe restorante dhe një pikë shikimi, në mesin e shumë të tjerave.

Pjesa tjetër e projektit “Raffles City Chongqing” do të ketë hapësirën për banim dhe zyra, si dhe një qendër tregtare dhe një vend të madh me sipërfaqe prej 9.2 hektarësh. //


Flash Lajme