Kulla e Pizës është një nga monumentet më të rëndësishme të Italisë dhe një nga vendet më të vizituara në botë.

Ndërtimi  i saj u bënë një tokë të paqëndrueshme dhe si pasojë, është anuar që nga viti 1178.

Duke fshehur pamjen e saj të pjerrët, ndërtimi vazhdoi dhe më në fund përfundoi në vitin 1372. Janë bërë disa përpjekje për të përmirësuar pozicionin e saj, dhe për këtë arsye kulla mbeti e mbyllur për publikun që nga viti 1990 deri 2001.

Aktualisht, miliona turistë e vizitojnë këtë vend dhe shumë prej tyre gëzojnë faktin që ajo është e anuar. Përkulja e kullës është një nga arsyet pse bëhen kaq shumë foto interesante aty. Shumica e fotove janë kapur në një moment të përsosur sa që kur e shikon, ti ndryshon perceptim.  Dardania.com sjell për ju një koleksion fotografish nga më të bukurat të marra nga kulla e Pizës. Në fotogalerinë e mëposhtme mund të gjeni fotot./ E.B- dardania.com

Vëmendje: Nëse nuk iu shfaqet galeria, klikoni këtu

Foto 1 nga 14


Flash Lajme