Mickey, Minnie, rosaku Donald, Pinoku, dhe më shumë karaktere Disney, ne i kemi parë që mbajnë dorashka.

Por pse i mbajnë? Përgjigjja e ‘pse-se’ është  se, animimi është një proces intensiv. Duhet shumë kohë dhe saktësi për të krijuar personazhe që t’i njihini dhe doni.

Animatorët donin ta bënin punën më të lehtë dhe për këtë përdorën dorashka për disa personazhe. Pra sipas tyre kjo veçon thjeshtësimin e veçorive, dhe dallimin më lehtësisht të duarve, dhe për ta bërë animacionin më të shpejtë, informon dardania.com

Për sa i përket “Mickey Mouse”, vendosja e dorashkave është për ta humanizuar. “Ne nuk duam që të ketë duar miu, sepse duhet të ishte më njerëzor. Kështu që i dhamë dorashka. Pesë gishta dukej shumë si një figurë e vogël, kështu që ne e hoqëm një.” ,- tha Disney.//dardania.com


Flash Lajme