Bota është e mbushur me të panjohura dhe mistere që shpesh herë kanë krijuar debate të mëdha.

Në fotogalerinë më poshtë, do të mund të gjeni 11 mistere që kanë tronditur botën e shkencës për shkak të detajeve që nuk u zbuluan kurrë të ngjarjeve të ndryshme.

/dardania.com

Vëmendje: Nëse ketë artikull e keni hapur nga facebook, për të parë galerinë e plotë ju lutem klikoni në www.dritare.net

Foto 1 nga 11

Incidenti në rrugën Dyatlov. Në natën e parë të shkurtit 1959, nëntë skiatorë vdiqën në mënyrë misterioze në malet e asaj që tani është Rusia. Natën e incidentit, grupi kishte ngritur kampin në një shpat, duke shijuar darkën dhe duke u përgatitur për gjumë - por diçka shkoi keq në mënyrë katastrofike, sepse grupi nuk u kthye kurrë. Skena e krimit mbajti fillimisht shenja të vdekjes nga hipotermia, por hipotermia nuk kishte më kuptim. Në të vërtetë, provat nuk kishin fare kuptim. Një trup kishte dëshmi të një traume me forcë të ashpër në përputhje me një sulm brutal; një tjetër kishte djegie të shkallës së tretë; njëri kishte vjellë gjak; njërit i mungonte një gjuhë dhe disa nga veshjet e tyre u gjetën të jenë radioaktive. Teoritë që përfshinin përfshijnë ndërhyrjen e KGB-së, mbidozë droge, UFO-t, anomalitë e gravitetit dhe versionin rus të Yeti. Kohët e fundit, një regjisor paraqiti një teori që përfshinte një fenomen të tmerrshëm, por real të quajtur "infrasound", në të cilin era ndërvepron me topografinë për të krijuar një zhurmë të tmerrshme që mund të shkaktojë ndjenja të forta të vjelle, paniku, tmerri, dridhjet, nervozizmi, shkalla e ngritur e rrahjeve të zemrës, dhe vështirësitë në frymëmarrje. I vetmi konsensus mbetet që të gjitha ato që ndodhin përfshinin një forcë dërrmuese dhe ndoshta "çnjerëzore".