A keni dashur ndonjëherë të udhëtoni në kohë? Falë këtyre 23 fotografive të bukura historike, nëse doni, ne mund t’ju çojmë praktikisht në të kaluarën. Ju nuk do ju duhet që të paketoni valixhen tuaj, thjesht hapni sytë dhe lëreni veten që të habiteni.

Me foto bardhë e zi që do ju tregojmë, zbulojnë zakonet dhe modelet e së kaluarës që sot mund të duket pothuajse absurde. Objekte të çuditshme si furçë dhëmbësh në formë dhëmbësh, ose maskë me një buzëqeshje për të luftuar depresionin, janë vetëm disa nga gjërat që do t’ju habisin.

Izoluesi, një helmetë e shpikur në vitin 1925, e cila izolonte zhurmat për të përmirësuar përqendrimin

Fotografi Angus McBean bëri kartolinat e Krishtlindjeve në të cilat ishin shpesh të pranishëm fotomontazhet, si në këtë portret të vitit 1950

Në skenën e filmit horror “Përbindëshi i lagunës së zezë”, 1954

Femrat në kuzhinë, vitet ‘50

Ndalimi: një grua fsheh pije alkoolike në shkop, Çikago, 1922

Kostum zhytjeje me peshë 200 kg, 1911

Trolleybus, 1975

Ngurrimi i njerëzve për të marrë pjesë në bisedat është manifestuar shumë kohë përpara shpikjes së smartfonëve

Uno spazzolino da denti che imita denti veri, 1941

Një mësues kalifornian demonstron fizikën e sërfimit gjatë mësimit të tij, në fund të viteve ’70 dhe në fillim të viteve ’80

Zonjat në malet ruse

Një reklamë për detergjentin pluhur, 1950

Një shtrat i vendosur brenda një dollapi të veçantë. Kjo strukturë ishte e popullarizuar në Francë në fund të shekullit të 19-të, lejoi që ngrohja të ruhej edhe në temperaturat më të ftohta.

Berlin, 4 korrik 1987. Disa gra bëjnë parade me mostra të kompjuterëve të zhvilluar në vend.

Një nga limuzinat e para, Francë, 1910

Një gjyqtar policie, në garën e kyçit të këmbës në Hounslow, Londër, 1930

Veshjet sportive nuk kanë qenë gjithmonë aq e rehatshme siç është tani. Ja se si visheshin gratë e shekullit të 20-të për të luajtur sporte

Qëndrimi ndaj sigurisë në aeroplanët ishte pak më ndryshe në vitet ’60

Monoçikli, Los Angeles, 1938

Argëtim në Kaliforni, 1980
g.kosovari

Flash Lajme