J Paul Getty ishte një nga miliarderët më të pasur në botë. Ai e ngriti pasurinë e tij duke tregtuar naftë. Por manjati nuk është i famshëm vetëm për pasurinë e tij por edhe për faktin se është një nga miliarderët më koprracë ndonjëherë.

Image result for Story of world's richest man who refused to pay grandson's ransom

Getty refuzoi të paguante shifrën që i kërkuan për lirimin e nipit të tij, që e rrëmbyen në vitin 1973. Si hakmarrja rrëmbyesit i prenë veshin të riut dhe ia dërguan gjyshit të tij kurnac.

Por kurnacëria e miliarderit ishte e njohur shumë kohë përpara rrëmbimit të famshëm, që është kthyer në film dhe seri televizive.

Dashuria e manjatit të naftës për paratë, bëri që ai të refuzonte ti paguante trajtimin djalit të tij me sëmundje të pashërueshme.

Ai ishte djali i gruas së pestë dhe të fundit të miliarderit, Teddy Getty Gaston, i cili vdiq në prill të vitit të kaluar në moshën 103 vjeçare.

Industrialisti i njohur amerikan nuk pagoi faturat mjekësore të djalit të tij Timmy që u verbërua dhe më pas vdiq nga tumori i trurit. Për më tepërm, ndërsa Timmy luftonte për jetën e tij, Getty nuk shkoi ta shikonte për 4 vite.

Image result for Story of world's richest man who refused to pay grandson's ransom

Ai nuk ishte në lindjen e djalit dhe kur Timmy vdiq në moshën 12-vjeçare, miliarderi nuk mori pjesë në funeral.

Getty dërgoi vetëm një shënim ku i kërkonte falje bashkëshortes Teddy duke u justifikuar se ishte shumë i zënë.

g.kosovari


Flash Lajme