4 nga 10 të diplomuar në shkenca në vendin tonë janë femra, këto rezultate kanë bërë që vendi ynë të renditet në pozicionin e 8 nga 114 shtete të botës për numrin më të lartë të femrave të diplomuarve në shkenca.

“Në Shqipëri 4 nga 10 të diplomuar në shkenca, është një femër, me rreth 49% të totalit, duke arritur kështu thuajse një balancë gjinore”, citon raporti i Bankës Botërore.

Në një krahasim rajonal, qëndrojmë më mirë se vende të tjera si Maqedonia e Veriut, ku 45% e tyre janë femra, Bosnjë-Hercegovina me 43%, Serbia me 40% dhe Kroacia me 38%.

Sipas Bankës Botërore femrat në krahasim me meshkujt në botë janë të diplomuara në, Shkencë, Teknologji, Inxhinieri, Matematikë./dardania.com


Flash Lajme