Kanë përfunduar zgjedhjet Europiane, ndërsa tanimë kanë dalë edhe exit-pollet e para në shumë shtet.

Kështu, sipas projeksioneve të para, Grupi i Partive Popullore Evropiane (EPP) ka dalë e para, me dhe do të marrë 177 vende në parlament, ose 23.57%.

E dyta në këto zgjedhje ka dalë, Grupi i Progresistëve, Socialistëve dhe Demokratikëve në PE, që mund të marrë 147 deputetë.

Grupi i Aleancës së Liberalëve dhe Demokratëve për Europën + Rilindja + USR PLUS, mund të marrë rreth 101 deputetë.

Grupi i të Gjelbërve dhe Aleanca e Lirë Evropiane mund të marrë 69 deputetë.

Grupi i Konservatorëve dhe Reformistëve Evropianë, me 59 deputetë./dardania.com


Flash Lajme