Lajme

Colors: Purple Color

Komuniteti i biznesit Agro-përpunues dhe i Tregtisë se ushqimeve është i shqetësuar për ashpërsimin e Kodin Penal për shkeljet me sigurinë ushqimore. 7 shoqata biznesi, përfshirë Dhomën Amerikane të Tregtisë, atë italiane dhe shoqata e investitorëve të huaj në Shqipëri, i janë drejtuar me një letër kryetarëve të komisioneve parlamentare, duke i kërkuar që të marrin në konsideratë vërejtjet e tyre.

Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi dekoroi personalitete të shquar të Shqipërisë, që në periudha të ndryshme kanë dhënë kontribut për Shqipërinë dhe Kosovën. Që nga akademia e shkencave e deri te politikanë e ish-kryeministrat, Aleksandër Meksi e Fatos Nano, Kico Blushi, Paskal Milo, Neritan Ceka, e deri te Presidenti i Partizanit Gazmend Gemi u nderuan në një ceremoni në Tiranë.

Maqedonia e Veriut kërkon që hapja e negociatave me Bashkimin Europian të ndodhë para vjeshtës, dhe të mos kushtëzohet me vendimin për Shqipërinë.

Presidenti, Stevo Pendarovski, në një intervistë për Euroactiv tha të premten se rastet e Shqipërisë dhe të Maqedonisë së Veriut duhen trajtuar ndarazi, pasi problemet në Tiranë janë më serioze se në Shkup.

Flash Lajme