Lajme

Colors: Purple Color

Nga restoranti “Diamond”, i cili gjendet në qendër të Ulqinit, përball ish Stacionit të Autobusëve, njoftuan se të marten, me 4 qershor, do të organizojnë “Natën e Bajramit”.

Me këtë rast mysafirët në “Diamond” do ti argëtojë kantautori i njohur nga Ulqini Suad Mehmeti, me bendin “Djemt e Ulqinit”, të cilët premtuan atmosferë të shkëlqyer dhe argëtim të mrekullueshëm.

Me rastin e Bajramit të Ramazanit për të punësuarit e fesë islame, ditë pushimi do të jenë e marta, e mërkura dhe e enjtja.

“Në bazë të Ligjit për Kremtimin e Festave Fetare, besimtarët e religjionit islam kanë të drejtë për pushim me pagesë për kremtimin e festës fetare, Bajramit të Ramazanit, tre ditë dhe atë: të martën me 4 qershor, të mërkurën me 5 qershor, të enjten me 6 qershor”, thuhet në kumtesën e Ministrisë së Punës dhe Kujdesit Social.

Në objektet hotelerike të kompanisë „Karisma“ me sukses po zhvillohet sezoni turistik, por njëkohësisht po bëhen planet për përmirësimin e ofertës dhe ardhjen e mysafirëve gjatë tërë vitit.

„Pas sezonit do të nisim ndërtimin e sallës së re të kongreseve me 800 vënde dhe të stadiumit futbollistik“, tha për Portalin „Ul-info“ pronari i „Karismes“ Lubo Krstajiq.

Shtëpia botuese “Istros books” nga Londra publikoi këto ditë librin “The Olcinium Trilogy” (Trilogjia e Ulqinit), i cili përmbledh tre romane të shkurta të Nikolaidisit: I Biri, Ardhja dhe Deri në Mbretëri.

Siç theksohet në recension, këto vepra së bashku përmbledhin vizionin apokaliptik të qytetit të lashtë: atje ku mistikët parashikojnë, ku regjimet planifikojnë kundër qytetarëve të vet dhe ku njerëzit e thjeshtë bëjnë krim dhe mashtrojnë për të mbijetuar.

Flash Lajme