Shqipëri

Colors: Purple Color

Një tjetër vatër zjarri u regjistrua në vendin tonë. Rreth 500 rrënjë ullinj janë shkrumbuar në Kodrat e Petovës, njësia administrative e Mbrostarit, në Fier.

Forcat zjarrfikëse kanë zbarkuar në terren dhe po luftojnë me flakët, ndërsa kundër kanë dhe erën që favorizon përhapjen e zjarrit.

186 gjyqtarë e prokurorë kanë kaluar në sitën e vettingut nga 1 shkurti i vitit 2018 deri në 31 korrik të këtij viti. Komiteti Shqiptar i Helsinkit ka publikuar gjetjet për procesin e vettingut nga momenti që ai ka filluar; dhe sipas monitorimeve të kryera deri tani janë shkarkuar 60 gjyqtarë e prokurorë, 37 të tjerë kanë dhënë dorëheqjen ose kanë dalë në pension, ndërkohë që Komisioni i  Pavarur i Kualifikimit ka konfirmuar në detyrë 76 gjyqtarë e prokurorë.

Flash Lajme