Shqipëri

Colors: Purple Color

Shpenzimet e buxhetit vendor për vitin 2020, janë parashikuar në masën 57.128 miliardë lekë.  Nga ky fond, për indeksimin e pensioneve është parashikuar niveli prej 2.52 miliardë lekë.

Shpenzimet për Fondin e Kompensimit në vlerë të Pronarëve, parashikohen në total në masën 4.5 miliardë lekë ose 0.3% e PBB.

Në projektbuxhetin e vitit 2020, Ministria e Shëndetësisë ka parashikuar në listën e prioriteteve rikonstruksionin e 120 qendrave shëndetësore dhe shtimin e flotës së ambulancave.

Risi e prioriteteve është mbështetja e personave nga grupet e pafavorizuara tëshoqërisë përmes punësimit në ndërmarrjet sociale.

Në projektbuxhetin e vitit 2020, Ministria e Bujqësisë ka përcaktuar një serë prioritetesh për vitet në vijim.

Në listën e prioriteteve janë edhe rritja e numrit të fermerëve që përfitojnë nga skema e mbështetjes financiare, rehabilitimi i veprave mbrojtëse nga përmbytjet,rritja e numrit të punësuarve në bujqësi dhe agropërpunim,rritja e numrit të veterinerëve në mbarë vendin, ulja e numrit të gjobave të vendosura nga inspektimet në terren, ulja e numrit të bizneseve të mbyllura për mosplotësimin e kushteve të sigurisë ushqimore etj.

Kreu i Partisë Demokratike, Lulzim Basha, gjatë një bashkëbisedimi me bizneset e autostradës Tiranë-Durrës, tha se sektori i biznesit është në luftë për mbijetesë. ”Po mbytet nga politikat e gabuara të kësaj qeverie.

Flash Lajme