Shqipëri

Colors: Purple Color

Partia Demokratike përmes ish-deputetes së saj oriola Pampuri denoncon situatën aktuale të pronave në Shqipëri dhe keqmenaxhimin e tyre nga ana e institucionit të Kadastrës.

Nga foltorja e selisë blu, Pampuri tha se kreu i Kadastrës, Artan Lame, tallet me shqiptarët kur flet për punësime me konkurs, pasi sipas saj, ai është regjistruar, duke pohuar se emërimet janë partiake dhe duke urdhëruar punonjësit të  punojnë në fushatë.

Në prag të nisjes së sezonit të ri shkollor 2019 – 2020, Policia rrugore e Tiranës ka hartuar një plan veprimi për menaxhimin e trafikut dhe rritjen e sigurisë rrugore pranë shkollave e institucioneve të tjera arsimore, si dhe kontrollin rigoroz të mënyrës së transportit të fëmijëve në moshë jo madhore kryesisht për ata deri ne12 vjeç, për të cilët Kodi Rrugor i Republikës së Shqipërisë parashikon përdorimin e sistemeve të fiksimit me qëllim sigurimin e tyre dhe parandalimin e pasojave që mund të vijnë si rezultat i ngjarjeve rrugore.

Zona e Astirit në kryeqytet nuk do të vuajë më problemin e furnizimit me ujë të pijshëm. Gjatë verës, Bashkia e Tiranës dhe ndërmarrja e Ujësjellës-Kanalizimeve kanë punuar për të ndërtuar në kohë rekord një linjë të dedikuar që sjell ujë direkt nga impianti i Bovillës, për të furnizuar zonën e Astirit, e cila deri më sot furnizohej me ujë pusi dhe ku mungonte rrjeti i kanalizimeve.

Flash Lajme