Shqipëri

Colors: Purple Color

Kandidati i pavarur për bashkinë e Finiqit, Leonidha Hristo ka depozituar një ankesë në Kolegjin Zgjedhor ku sipas tij pretendon se ditën e zgjedhjeve ka patur votim kolektiv. Leonidha Hristo kishte përballë kandidatin e partisë minoritare greke “MEGA” (aleat me PS) Kristo Kiço, ku ky i fundit fitoi zgjedhjet duke marrë 41 % të votave.

Kreu i FRPD-së, Belind Këlliçi, përmes një postimi në facebook, ka reaguar për boshatisjen e Teatrit Kombëtar. Duke e cilësuar si urdhër të pabesë, Këlliçi akuzon se kryeministri Edi Rama, po kërkon që ta prishë në fshetësi: ”Jo rastësisht Edi Rama dhe Erion Veliaj përzgjodhën muajin korrik, në prag pushimesh, me shpresën se ky gjest nuk do të vihet re nga qytetarët dhe do të kalojë ashtu siç kanë kaluar shpesh me trishtim, masakra të tjera të përditshme që po i bëhen trashëgimisë historike të kryeqytetit”.

Në seancën e fundit planare të Kuvendit të Shqipërisë për këtë legjislaturë u miratuan edhe 16 projektligje.

Parlamenti miratoi ndryshimet në Kodin e Procedurës Penale ku ashpërsohen dënimet për dhunën ndaj mjekëve, e policëve përfshi krimet që lidhen me dhunën në sport sikurse për falsifikatorët e ushqimeve.

Flash Lajme