“Në gjashtëmujorin e parë të këtij viti, eksportet e Shqipërisë ranë me 3,7%” raportoi Instituti i Statistikave. Të tre grupet kryesore të eksporteve “tekstile dhe këpucë”, “minerale, lëndë djegëse, energji elektrike”, “materiale ndërtimi dhe metale” janë në ulje.

Komuniteti i biznesit vlerëson se shtetet në zhvillim e sipër dhe me demokraci të brishtë, si Shqipëria; klima politike është vendimtare për ecurinë ekonomiket te vendit. Biznesi kërkon reforma të thella, ndërkohe që vlerëson se dhe forcimi i lekut ndaj euros ka goditur veçanërisht eksportet 100% shqiptare.

Flash Lajme

Më të lexuarat

  • Week

  • Month

  • All