Gjatë konferencës me gazetarët, Presidenti i Shqipërisë, Ilir Meta, u pyet për deklaratën e deputetes së PS-së, Mimi Kodheli se Komisioni i Venezias tashmë e ka gati opinionin dhe rekomandimin për kushtetutshmërinë e dekreteve për zgjedhjet e 30 qershorit.

Kreu i Shtetit e kaloi me batuta por zbuloi se Komisioni ka në dorë deri më tani rreth 300 faqe raport. “200 e ca faqe, 300 faqe, do të shtohen në ditët në vijim”, theksoi Kreu i Shtetit.

“Unë nuk ja lejoj vetes të flas në emër të komisionit të Venezias dhe të askujt tjetër, flas në emër të institucionit të presidencës. Kam thënë vetëm dy fjalë dje pas takimit me ta, kam shprehur kënaqësi që i kam takuar, dhe se nëse Shqipëria do kishte zbatuar rekomandimet e Venezias, situata do të ishte krejt tjetër. Zonja Kodheli, si një politikane e rëndësishme e mazhorancës në Kuvend, edhe mund të flasë në emër të komisionit të Venezias, është vendim i saj. Zonjën Kodheli e kam shumë përzemër dh e kam uruar sot për ditëlindjen kështu që urojeni edhe ju se është shumë e sjellshme me ju”.

Flash Lajme

Më të lexuarat