Maqedoni

Colors: Purple Color

Është masë e gabuar e qeverisë shfuqizimi shtesave për fëmijën e tretë dhe zëvendësimi i saj me ndihmë vetëm fëmijëve të lindur nga prindër me asistencë sociale. Masa që propozohet nuk mundet të krahasohet me të drejtën që kanë pasur prindërit, të cilët 10 vite kanë marrë kompensim për fëmijën e tretë prej 8.300 denarë.

Gjatë emisionit 360 shkallë në televizionin Alsat, kryetari i komunës së Gostivarit dhe sekretarit i përgjithshëm i Aleancës për Shqiptarët, Arben Taravari ka mohuar zërat se Aleanca për Shqiptarët do të mbështes në raundin e dytë të zgjedhjeve presidenciale Gordana Siljanovska-Davkovën, kandidatin për president nga radhët e VMRO-DPMNE-së me kusht që kjo e fundit të përkrah kandidatin e tyre Arben Agolli në zgjedhjet lokale në Dibër.

Ish kryetari i Komunës së Karposhit Stevço Jakimovski mbetet në arrest shtëpiak dhe i ndalohet komunikimi me persona të përfshirë në ngjarjen penale-juridike.

“Duke vepruar sipas ankesës së mbrojtjes dhe të të akuzuarit, Gjykata Penale e Repartit për Krim të Organizuar dhe Korrupsion për S.J.

Zgjedhjet presidenciale në Maqedoninë e Veriut do të mbahen më 21 prill. Tanimë në Komisionin Shtetëror të Zgjedhjeve (KSHZ) janë dorëzuar tri kandidatura. Tre kandidatët që janë në garën presidenciale nga 1 prilli deri më 19 prill do të zhvillojnë fushatën e tyre elektorale për t’i bindur qytetarët të votojnë politikat e tyre me të cilën do të ushtrojnë detyrën e “babait” të shtetit.

Flash Lajme