Maqedoni

Colors: Purple Color

Pesë kandidatë kanë parashtruar kandidaturën për funksionin kryetar komune në Ohër në zgjedhjet e parakohshme që do të mbahen më 21 prill.

Ato janë Kiril Trendafilov – Nançe nga partia e Unionit -Demokratik Qytetar, Mitre Milloshoski nga VMRO-DPMNE, Konstatin Georgieski nga LSDM-ja, Stevçe Stevoski si kandidat i partisë politike Demokratët dhe Xhemal Mena nga lëvizja “Besa”.

Zëvendëskryetari i Qeverisë për Çështje Evropiane dhe Koordinatori Nacional për IPA Bujar Osmani, kryesoi me Komitetin e katërt monitorues së bashku me Dejvid Kulen nga Drejtoria e Përgjithshme për Zgjerim dhe Politikë Fqinjësore (DG NEAR), në të cilën pjesëmarrës ishin edhe përfaqësues nga Komisioni Evropian dhe Delegacioni i BE-së në Maqedoninë e Veriut.

Në Komisionin Shtetëror Zgjedhor sot në seancë publike me anë të shortit do të përcaktohet radhitja e kandidatëve për president në listën zgjedhore. Se kush do të jetë i pari Stevo Pendarovski, Blerim Reka apo Gordana Siljanovska – Davkova, do ta përcaktojë shorti i hedhur, përcjellë INA.

Flash Lajme