Maqedoni

Colors: Purple Color

Lëvizja BESA së bashku me Aleancën për Shqiptarët formojnë spektrin opozitar shqiptar, ndërsa në zgjedhje presidenciale dalin me kandidatin e përbashkët, profesorin Blerim Reka.
Kreu i Lëvizjes BESA, Bilall Kasami është i ftuar në Rruga drejt, ndërsa në bashkëbisedim me të janë: Aleksandar Cvetkovski, aktivist i shoqërisë civile dhe Ilir Luma, opinionist.

Gjykata Themelore Shkupi 2 për shkak të shkeljes së të drejtave personale të paditësit Ljubomir Fërçkovski, ka vendosur masë të përkohshme për ndalimin e shitjes dhe asgjësimin e librit nga Stojan Andov me titull “Para dhe pas atentatit”, në të cilën ai akuzon Frçkoskit dhe qeverinë e Cërvenkovskit për përfshirje në atentatin ndaj ish-presidentit, Kiro Gligorov.

Komisioni për sistem politik dhe marrëdhënie mes Bashkësive, ka kaluar në lexim të dytë Propozim ligjin për transferimin e Sekretariatit për MO-në në Ministri për sistem politik. Gjatë shqyrtimit të amendamenteve, të dorëzuara nga deputetët e shumicës, Rubin Zemon dhe Enez Ibrahim, anëtarët e komisionit pranuan vetëm dy amendamente.

Flash Lajme