Maqedoni

Colors: Purple Color

Kryetari i Kuvendit ka firmosur Ligjin për gjuhët. Ligji me firmën e Xhaferit dërgohet në Gazetën Zyrtare dhe pas shpalljes në Gazetën Zyrtare menjëherë hyn në fuqi.

Ndërkohë, nënkryetari i LSDM, Muhamed Zekiri përmes një postimi në facebook ka thumbuar në mënyrë indirekte BDI, duke theksuar se kjo parti nuk mundet aq me pompozitet të marrë meritat e të tjerëve.

Zëdhënësi i Aleancës për Shqiptarët (ASH), Flakron Bexheti përmes një postimi në facebook është përfshirë në debatin lidhur me firmosjen e Ligjit për gjuhët, që sipas tij.
“I bie që gjer më sot Talati ka vepruar njejtë si Presidenti Ivanov me Ligjin e Gjuhës shqipe! Kushtetuta ja ka lejuar Talatati që nga leximi i tretë në Kuvend te Ligjit të perdorimit të Gjuhëve, ta nënshkruajë ate pasi refuzimit të Ivanovit.

Nga: Adnan Azizi

Pas gjithë debateve disa ditore dhe mbylljes me sukses të mbrojtjes të çështjes shqiptare nga Lëvizja Besa, mos habiteni kur të shihni nesër se për të ndalur hovin e rënies të BDI-së, Kryetari i Kuvendit Talat Xhaferi do nxjerrë në Gazetën Zyrtare ligjin e përdorimit të gjuhëve.

Flash Lajme