Maqedoni

Colors: Purple Color

Nijazi Muhamedi

Nijazi Muhamedi
Shqiptarët, nga zgjimi politik në vdekje klinike të pakryer)
Shqiptarët kanë votues të zhgënjyer e të dëshpëruar ka disa vite dhe që përbëjnë një shumicë të konsiderueshme, mbi 50 përqind, kanë mandej votues të “lidhur” manipulueshëm apo prej zortit të mbijetesës si klientelë partiake e “betonuar” dhe e hapërdarë ndër “parti-kompanitë” që zakonisht kanë mbushur shifrën prej 25-30 përqind dhe tash këto zgjedhje, me formulat menaxhuese koalicionuese që i kontrollojnë mes shqiptarëve, VMRO dhe LSDM do ia lidhin kryet një përfaqësimi fiktiv dhe të pakësuar të shqiptarëve gjer në maksimum 15-17 deputetë, duke e çelur shtegun edhe të kandidimit të kandidatëve nga “biznesi maqedono-shqiptar korruptiv që të blejnë ashiqare votat dhe me këtë për ta rrëzuar përtoke strukturimin politik shqiptar për tash dhe kohët që vijnë,sepse tashmë e shumica e votuesve që do të duhej të përfaqësonte vullnetin demokratik shqiptarë do jenë të munguar, sepse është politika ajo që i ka përzënë dhe që i ka mashtruar dhe ftohur nga zgjedhjet.

Rindërtimi i Teatrit Shqiptar në Shkup ka qenë mollë sheri që dje ka nxitur përplasje midis dy partive shqiptare në koalicionin qeveritar në Maqedoninë e Veriut.

Kjo situatë është nxitur nga Zëvendës Kryetari i Qeverisë për Çështje Evropiane, Bujar Osmani, i cili përmes një postimi në facebook ishte shfaqur në këtë teatër, me slloganin e tyre “BDI – U tha, u bë!”, përcjellë INA.

Elmi Aziri
BDI, kap shtetin keqpërdor pushtetin, abuzon me doganierët dhe të punësuar tjerë shqiptar për qëllime poltike!
Dje Zv Drejtori i.Doganave të Maqedonisë së Veiut Irfan Buçi, Kryetari i Degs së BDI Tetovë Florin Besimi, Deputeti Artan Grubi, dhe Ministri Hisen Xhemaili ,kishin ftuar doganierët shqiptar nga Tetova, për ti “qarë hallet së bashku” sic thuhet ne njoftimin që u publikua në rrjetet sociale.

Opozita shqiptare në Maqedoninë e Veriut, është bërë pikë e pesë e asnjëherë nuk gjen gjuhë të përbashkët për asgjë. Liderët e opozitës shqiptare kalojnë kohën duke treguar se kush është më i forti dhe antarësia e tyre mbush profilet e facebook-ut duke u marrë me njëri tjetrin, se kush nga liderët e tyre është “ baba” i opozitës.

Flash Lajme