Maqedoni

Colors: Purple Color

Një gazetë e disasporës bullgare ka botuar tekst, ku propozohet ndarja e Maqedonisë mes Shqipërisë dhe Bullgarisë, transmeton Gazeta Lajm.
“Të gjithë bëhen budallenj dhe nuk e dinë se luftërat tona në të kaluarën kanë qenë për bashkimin e Maqedonisë dhe Thrakisë së Odrit me nënën Bullgari? Tani pas gjitha deklaratave të Zoran Zaevit, nuk na mbetet asgjë tjetër përveç se t’i rifillojmë negociatat mes shqiptarët për ndarjen e Maqedonisë së Vardarit mes Shqipërisë dhe Bullgarisë.

Ministria e Punëve të Jashtme e Maqedonisë, të martën publikoi reagim ndaj komentit të MPJ-së ruse lidhur me miratimin e ndryshimeve kushtetuese, të cilat dalin prej Marrëveshjes së Prespës, duke përmendur se kjo Marrëveshje jo vetëm se nuk prek në interesat e palëve të treta, por edhe në mënyrë thelbësore kontribuon për stabilitetin rajonal.

Profesori Temellko Risteski vlerëson se nuk ka asnjë bazë ligjore për përgjegjësi penale ndaj kreut të Kuvendit Talat Xhaferi, pas nënshkrimit të dekretit për ligjin e gjuhëve. Sipas tij, përgjegjësi duhet të mbajë presidenti, për mbajtjen peng të ligjeve të cilat disa herë kanë marrë miratimin e deputetëve.

Flash Lajme