Maqedoni

Colors: Purple Color

Artan Grubi
Sot hapëm dyert e selisë për kolegët doganier nga Tetova në takim të përbashkët me sekretarin, kryetarin e sapozgjedhur të degës së Tetovës, Florim Besimi, Ministrin Hisen Xhemaili dhe autoritetet tjera të Tetovës.

Muhamet Zekiri
Eshte arritur marreveshje historike mes
Ministeise se Arsimit dhe Sindikates se Arsimit!
Arsimtaret do kene rritje plotesuese te rrogave per 10% nga janari i vitit 2020.
Kjo nenkupton rritje te pergjitheshshme te rrogave per te punesuatit ne arsim prej 20%.

Shpëtim Pollozhani
Nuk kanë të sosur vuajtjet e familjarëve të shqiptarëve, të cilët vuajnë dënime drakonike nëpër burgjet e MV.
Hijenat pushtetmbajtëse nuk u ngopën me dënime drakonike kundër shqiptarëve, por ato vazhduan ti persekutojnë edhe familjarët e shumë të burgosurve, duke i mbajtur nëpër burgjet periferike të vendit, sikurse që është burgu i Prilepit, Manastirt dhe i Shtipit.

Aleanca për Shqiptarët sot nëpërjmet të të departamentit për Informim dhe Kryetarit të tij Shefik Durakut, ka reaguar me nje konferencë shtypi për një shpallje publike me crast ka nënvizuar se si metotdologjia e e njohur “Balancer” nuk implementohet për të rritur përfaqësimin e shqiptarëve nëpër institucione por I njejti keqpërdoret për tu punësuar punonjë maqedonas;

Ministria e Arsimit dhe SASHK-ut kanë arritur marrëveshje për rritje të pagave prej 10% duke filluar nga 1 janari i vitit 2020.

Ministri i arsimit, Arbër Ademi tha se kjo është rritje historike, dhe me këtë vendim do te kthehet dinjiteti i mësimdhënësve, ndërsa theksoi se në periudhën e ardhshme do të vazhdojmë të bashkëpunojmë me SASHK-un për të zgjidhur të gjitha çështjet tjera që kanë të bëjnë me fushën e arsimit.

Flash Lajme