Mali i Zi

Colors: Purple Color

Kryetari i Këshillit Grevist të punëtorëve të hotelit „Otrant“ Amir Resulbegoviq tha se ai dhe gati 60 kolegë të tij tash nëntë vite janë në pozitë shumë të vështirë.

„Ne u pushuam nga puna pa vendime, edhe pse ishim të punësuar në kohë të pacaktuar, nuk kemi të drejtë as për ndihmë sociale, ndërsa sipas vendimeve të gjykatave secili prej nesh duhet të paguajë rreth 1.500 euro shpenzime gjyqësore.

Ndërmarrja Publike “Qendra për Kulturë” së shpejti do të fillojë të funksionojë normal, gjegjësisht do të debllokohet xhiro llogaria e këtij institucioni.

Siç mëson Portali Ul-info, Gjykata Supreme e Malit të Zi gjatë revizionit solli vendimin me të cilin “Qendra për Kulturë” lirohet nga obligimi i pagesës së 137.584 euro një kompanisë nga Ulqini për shkak të “dëmit material nga mjetet e investuara”.

Qiramarrësit e plazheve në rivierën e Ulqinit ia dërguan dje kërkesën administratës lokale, Ministrisë së Zhvillimit të Qëndrueshëm dhe Turizmit dhe NP Për Administrimin e Të Mirave Detare që afati për dorëzimin e dokumentacionit dhe pëlqimit për vendosjen e objekteve të përkohshme t’ju shtyhet deri në fund të vitit.

Flash Lajme