Mali i Zi

Colors: Purple Color

Ministrja pa portofol në Qeverinë e Malit të Zi Marija Vuçinoviq qëndroi në Ulqin, ku bisedoi me kryetarin e Komunës Loro Nrekiq dhe bashkëpunëtorët e tij.

Nrekiq e njoftoi ministren Vuçinoviq me dëmet e shkaktuara parmbrëmë nga moti i keq të cilët, sipas vlerësimit të shërbimeve relevante, kanë vlerën prej një milion e 245 mijë euro.

Kryetari i Ulqinit Loro Nrekiq ka thirur sot në një takim të jashtëzakonshëm Shtabin e Emergjencave ku u raportua për dëmet që shkaktoi shiu i mbrëmshëm dhe era e madhe. Sipas kompetentëve nga terreni, dëmet janë të mëdha, dhjetra pemë të thyera, rreth 40 automjete të dëmtuar, pullaze shtëpiash dhe objektesh janë dëmtuar, prishje jane shënuar në hotele e restorante, në plazhe ka dëme shumë të mëdha, disa pjesë të qytetit nuk janë në gjëndje të furnizohen me energji elektrike për shkak të prishjes së dy shtyllave të tensionit të lartë.

( Insert nga romani në dorëshkrim “Mullini i Erës” )

Ulqin, viti 1943 – Rruga kryesore e  Kalasë vazhdon prej Pazarit të qytetit. Rrugica tjetër majtas,  menjëherë janë shtëpitë e Jakup Idrizagës dhe Hamid Ismailagës, më poshtë shtëpia e madhe e Lejdin begut, në anë tjetër e  ef.

Flash Lajme