Mali i Zi

Colors: Purple Color

Disa dhjetëra qytetarë të Ulqinit protestuan të shtunën për shkak të Vendimit të Inspektores Ndërtimore që të shembet një nga kalimeret në bregun e djathtë të lumit Buna.

Avokati Arben Hoxhiq tha se kjo kalimere, e cila ekziston prej vitit 1981, u fshi nga Plani i Ndërmarrjes Publike për Menaxhimin e Të Mirave Detare në mënyrë që të vendosen lokalitetet e reja.

Në meshën e sotme te mbajtur ne Ulqin ne kishën e Shën Jozefit me rastin e Festës së gjithshejterve të cilën e festojnë të gjithë katolikët, prisi i kësaj famullie Don Simoni Koçaj nga Kllezna dha lajmin që me 05.11.2019 ne ora 11 do te bëhet ceremonia e bekimit të gurëthemelit të kishës së re famullitare Katolike ne fushë te Ulqinit, mbas Pompës së benzinit Kallaba.

Thelbi i mbrojtjes së pakicave kombëtare është “ mbrojtja e pakicave nga shumica” çka nënkupton obligimin e shumicës (shtetit) për t’u krijuar atyre, nëpërmjet infrastrukturës ligjore dhe zbatimit të tyre në praktikë, kushtet normale për ruajtjen dhe avansimin e të drejtave kombëtare të tyre ashtu që ata mos të ndiejn vetin të diskriminuar, të pabarabartë me popujt tjerë shumicë apo pakicë në shtetin ku jetojnë.

Hipokrizia eshte ves i njeriut te keq qe hiqet sikur eshte i mire i dashur e i virtytshem po me qellim qe t’i genjej te tjeret. Personat qe kane fjale te mira, qe mundohen disi te duken te sjellshem, qe ne pergjithsi duken si te tille, qe nuk i pergjigjen asnjeher te vertetes dhe realiterit, por qe per synim te vetem e kane t’i mashtrojne te tjeret, nuk mund te kene emer tjeter pervec “HIPOKRIT”.

Të shtunën, me 2 nëntor, me fillim në ora 10, para urës në Adë, do të organizohet protesta e qetë kundër vendimit të para pak kohëve të Inspektores ndërtimore me të cilën parashihet heqja – prishja e një kalimere në bregun e djathtë të lumit Buna.

Flash Lajme