Mali i Zi

Colors: Purple Color

Drejtori ekzekutiv i Monitoring Grupit Ulqin (MOGUL) Xhemal Peroviq vlerësoi se rasti “K1” është korrupsion.

Gjykata Supreme e Malit të Zi solli vendimin me të cilin u obligua Komuna e Ulqinit që kompanisë “Atlas Grup”, e cila është në faliment, ti paguajë gjashtë million euro për shkak të prishjes së vendbanimit me apartamente të Sindikatës së Kosovës në vitin 1983 në Plazhin e Madh.

Në hotelin “Mediteran” të premten u mbajt Dita Informuese për përdoruesit e plazheve.

Në këtë ngjarje u grumbulluan qiramarrësit e plazheve në territorin e Komunës së Ulqinit, të cilët në bisedë të drejtpërdrejtë me funksionarët e Të Mirave Detare, Ministrisë së Zhvillimit të Qëndrueshëm dhe Turizmit, Agjencisë për Mbrojtjen e Mjedisit Jetësor, Arkitektit të Qytetit, Komunës së Ulqinit, Organeve Inspektuese dhe Kryqit të Kuq kishin mundësi të fitojnë informata më të përafërta për kushtet e shfrytëzimit të plazheve detare.

Disa dhjeta qytetarë të Ulqinit u tubuan të enjten para ndërtesës së Komunës së Ulqinit për të shprehur pakënaqësinë për shkak të devastimit të Pyllit të Pishave.

Siç tha një nga organizatorët e protestës Zenepa Lika, administrata lokale në dhjetë ditët e kaluara nuk ka bërë asgjë për të realizuar kërkesat e shprehura nga qytetarët.

Flash Lajme

Më të lexuarat