Skuadra e projektit të SOS Linjës Nacionale për Viktimat e Dhunës në Familje njofton opinionin se në periudhën prej me 1 prill deri me 30 qershor të vitit 2019 fitoi gjithsej 752 telefonata.

Siç theksohet, në të njëjtën periudhën në territorin e Komunës së Ulqinit mbërritën 13 thirrje.

Shtohet se linjën kombëtare më së shpeshti e thërrasin viktimat personalisht, ndërsa në emër të viktimës thërrasin edhe zyrtarët e Qendrës për Punës Sociale dhe Qendrës së Sigurisë, kushërinjtë dhe qytetarët.

Linja për ndihmën e viktimave të dhunës në familje është e hapur çdo të premte nga ora 13 deri në 21 edhe për femrat të cilët përjetuan dhunën dhe flasin gjuhën shqipe.

Flash Lajme