Kosova

Krijimi i vendeve të punës për parandalimin e largimit të të rinjëve nga Kosova

Krijimi i vendeve të punës për parandalimin e largimit të të rinjëve nga Kosova

Ambasadori i Gjermanisë në Kosovë, Christian Heldt iu ka bërë thirrje të rinjve kosovarë që të fokusohen në punët dhe trajnimin profesional, pasi siç tha ai është një e ardhme e qëndrueshme për Kosovën.

Kryeministri në detyrë, Ramush Haradinaj, ka thënë se Kongresi i Manastirit doli të jetë shtylla e një fillimi të rëndësishëm për identitetin shqiptar me qëllim të madh kombëtar. Haradinaj në 111 vjetorin e asaj që njihet si Kongresi i Alfabetit, përmes Facebook-ut, tha se të gjithë shqiptarët u mblodhën për një kauzë historike, njofton Klan Kosova.

Çnjohjet e shtetësisë mund të çojnë në izolimin e Kosovës.Aktualisht, në faqen e internetit të Ministrisë së Punëve të Jashtme të Kosovës, figurojnë 116 shtete, të cilat thuhet se e kanë njohur Kosovën.Në renditjen e vendeve të cilat e kanë njohur Kosovën shtet të pavarur, figuron edhe emri i Ganës, për të cilin shtet u tha se ka tërhequr njohjen.

Profesori universitar i së drejtës ndërkombëtare, Blerim Reka është një nga tre kandidatët për postin e ministrit të jashtëm të Kosovës në Qeverinë e koalicionit LVV – LDK. Lajmi bëhet i ditur për INA nga burime partiake, që kanë pranuar se Reka është një nga kandidatët e mundshëm, duke pasur parasysh afërsinë e tij me Albin Kurtin.

Flash Lajme