Kosova

Arti në zi

Arti në zi

Regjisorja e njohur, Arzana Kraja është gjetur e vdekur sot në banesën e saj në lagjen Kalabria në Prishtinë.

Lajmin e ka konfirmuar për rtv21.tv Baki Kelani, zëdhënës i Policisë së Kosovës.

Ahmet Kryeziu, drejtori i Save dhe Children në Kosovë, tha se përmes projekteve të tyre kanë rritur gradualisht cilësinë dhe disponueshmëris e shërbimeve për fëmijëri të hershme.

Labërie Luzha nga Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë tha se Kosova e ka zhvilluar mjaftë shumë legjislacionin që mbron fëmijët por që sipas saj, sfidë mbetet nevoja për forma fizike dhe mënyra alternative për qaje në shërbime të fëmijërisë së hershme.

Kështu u tha në prezantimin e një analize dhe diskutimi që sot ka mbajtur Grupi për Studime Juridike dhe Politike (GLPS), mbi rolin e vendimeve të Gjykatës Supreme në luftën kundër krimit dhe korrupsionit dhe disiplinimin e gjyqtarëve që marrin vendime të kundërligjshme, teksa u kërkua më shumë angazhim më luftimin e këtyre dukurive, e sidomos në konfiskimin e pasurisë së paligjshme.

Flash Lajme