Kosova

Rreziku i shembjes së Kalasë së Novobërdës

Rreziku i shembjes së Kalasë së Novobërdës

Trashëgimia kulturore në Kosovë, Kalaja e Novobërdës është duke u shkatërruar dita-ditës.

Nga pamjet e marra nga Sali Shoshi, drejtor i CHWBS për Kosovë, i cili i ka postuar në Facebook shihet se Kalaja e Novobërdës është duke u rrënuar, ka qarje dhe disa pjesë të tij kanë rënë, shkruan rtv21.tv.

Në kërkim të një marrëveshjeje për paqe

Në kërkim të një marrëveshjeje për paqe

Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi pas takimit me Presidentin e Serbisë, Aleksandër Vuçiq në margjina të Fromit të Paqes në Paris tregoi se në këtë takim Kosova është e gatshme për të punuar në drejtim të arritjes së një marrëveshje për paqe.

Gjatë kësaj dite janë inskenuar disa raste emergjente në rast tërmeti si evakuimi i të zhvendosurve, ndërhyrja në rast zjarri të shkaktuar nga tërmeti në shkollën “Skënderbeu” në Hogosht, kontaminimi nga mbetjet kimike në Shtëpinë e Kulturës “Isa Kastrati”, revoltimi i turmave e disa raste të tjera.

Nënkryetarja e LDK-së, Vjosa Osmani, ka hedhur kritika të rënda mbi Aleksandër Vuçiq, duke e kritikuar në një mënyrë edhe të ashtuquajturin “mini-shengen Ballkanik”, shkruan “Bota sot”. Osmani aludon në Edi Ramën kur thotë se Vuçiq ka arritur të mashtrojë diplomatë anekënd botës.

Flash Lajme