Sipas raportimeve, ky vit ka qenë një ndër vitet me motin më të nxehtë ndonjëherë. I nxehti ka përfshirë sidomos disa shtete të Evropes, shkruan Healthline.

Shkencëtarët thonë se ndryshimet klimatike janë arsyeja e këtyre valëve të nxehtësisë, ndërsa ekspertët e shëndetit bëjnë thirrje për të pasur kujdes të shtuar nga ky i nxehtë.

Mjekët okulistë, japin alarmin se po përballemi me një epidemi agresive të gripit të syrit që shkaktohet nga disa viruse. ”Pacienti çohet në mëngjes dhe sytë i ka flakë të kuq, ka sekrecione veshtullore që nuk i lejojnë hapjen e syrit dhe në ditën e dytë ka një gjëndër afër veshit që i dhemb.

Flash Lajme