Ministrja e Shëndetësisë dhe Mirëqenies Sociale, Ogerta Manastirliu, deklaroi sot se për të gjitha gratë që diagnostikohen me kancer gjiri është bërë e mundur sigurimi 100% me herceptinë. ”Nuk ka asnjë mungesë për sa i përket grave që diagnostikohen dhe vlerësohen të trajtohen me herceptinë apo medikamentin transfuzimat që mungon në QSUT, apo që referohet për t’u tërhequr nga farmacitë e rimbursimit”, theksoi Manastirliu.

Sistemi tretës ka qenë një ndër termat më të përdorura në komunitetin e mirëqenies për vitet e fundit. Të dhënat e fundit tregojnë se 86% e njerëzve vuajnë nga problemet gastrointestinale, dhe që një dietë e pasur në produkte bimore mund t’i parandalojë këto probleme.

Vaksinimi është një nga mundësitë më të mira që kanë prindërit për të mbrojtur foshnjat, fëmijët dhe adoleshentët nga sëmundjet potencialisht të dëmshme. Sëmundjet e parandalueshme nga vaksina mund të jenë shumë serioze, mund të kërkojnë shtrim në spital ose të jenë vdekjeprurëse, veçanërisht në foshnjat dhe fëmijët e vegjël.

Numri i personave të paraqitur me simptoma gripale pranë Spitalit Rajonal të Durrësit ka ardhur në rritje gjatë ditëve të fundit. Sipas mjekëve, ky është një fluks i shtuar për shkak të gripit stinor që qarkullon në të gjithë territorin e vendit, ndërsa nuk kanë munguar edhe rastet me komplikacione, me të prekurit që janë shtruar në spital për mjekim më të specializuar.

Flash Lajme