Llojet e kancerit të lidhura me obezitetin po rriten me një ritëm shumë më të shpejtë sesa në brezat e mëparshëm në Shtetet e Bashkuara. Shoqata amerikane e kancerit thotë se shtimi i mbipeshës në këto 40 vite mund të ketë rritur rrezikun e kancerit te brezat e rinj dhe paralajmërojnë se problemi kërcënon të përmbysë përparimin e arritur së fundi ndaj sëmundjes së rëndë.

Nga Esat Dujaka

Të paktën një prind në dy përdor metoda me pak ose aspak dëshmi të efikasitetit të tyre.

Rreth 51% prej tyre, gjatë kohës kur fëmijët kanë shenja të ftohjes, u japin vogëlushëve integratorë dhe vitamina edhe nëse nuk ka dëshmi të efektshmërisë së tyre për  parandalimin e kësaj sëmundjeje, sipas një studimi të kryer nga Universiteti i Miçiganit, SHBA.

Flash Lajme