PHD ANILA KALLESHI: DIETA DHE MENU PËR ANEMINË

Termi anemi tregon një gjendje në të cilën numri i qelizave të kuqe të gjakut ose përmbajtja e hemoglobinës zvogëlohet për shkak të humbjes së gjakut, prodhimit të dobët të qelizave të kuqe të gjakut, hemolizës (këputje të qelizave të kuqe të gjakut) ose një kombinim të këtyre modifikimeve.

Barra totale e sëmundjes për meshkujt dhe femrat shqiptare është më e larta në rajonin e Europës Juglindore, raporton Ministria e Shëndetësisë në strategjinë kombëtare të shëndetit 2016-2020, ndërkohë që sëmundjet infektive në Shqipëri kapin një përqindje të lartë të barrës së përgjithshme të sëmundjeve, barra e sëmundjeve të patransmetueshme (NCDs) në Shqipëri është rritur me 34% nga viti 1990 deri në vitin 2010.

Pas përmirësimit rrënjësor të infrastrukturës, jo vetëm të qendrës por edhe pikave në zemër të komunitetit, plotësimi i standardeve akrediton qendrën shëndetësore Nr. 10 në Tiranë. Kështu deklaron ministrja e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale, Ogerta Manastirliu e cila thekson se për garantimin e cilësisë vijon procesi i akreditimit në spitalet dhe qendrat shëndetësore.

Flash Lajme