Hurmat e Arabisë janë një ushqim ideal për përmirësimin e energjisë dhe funksionin e trurit. Ato janë një burim i mirë i kompleksit të vitaminave A dhe B, gjithashtu janë të pasura me minerale të tilla si hekuri, kalçiumi, mangani, bakri dhe kaliumi.

Ekspertët e Institutit të Shëndetit Publik kanë ndarë disa këshilla për të shmangur efektet shëndetësore negative të ditëve të nxehta që po përjeton vendi ynë.

Sipas ISHP-së, në mënyrë që të shmangni efektet shëndetësore negative këshillohet të evitohet ekspozimi në diell, sidomos në pikun e temperaturave, nga ora ‪11:00 deri në ‪17:00.

Flash Lajme