Sipas disa personave, nuk ka ushqime të mira dhe ushqime të këqija, vetëm ushqime që përmbajnë më shumë vlera ushqyese se sa disa të tjera.

Në një eksperiment të bërë nga një grua, e cila kishte dashur të testojë kaloritë e saj që I merr çdo ditë dhe të shoh nëse bie në peshë, ajo vendosi të konsumojë ëmbëlsira çdo natë për një javë të tërë.

Closeup of beautiful woman sleeping and alarm clock (focus on alarm clock).

Ekspertët thonë se më pak orë gjumë në ditë është një nga mitet më të dëmshme rreth shëndetit.

Menaxhimi i rregullt në katër ose pesë orë rrit rrezikun e sulmeve të zemrës, sulmeve në tru dhe vdekjes së hershme, sipas një studimi mbi 20 mitet më të zakonshme rreth gjumit nga studiuesit amerikanë.

Në tre muajt e parë të vitit 2019 në mbarë botën raportohet të jetë trefishuar numri i rasteve të fruthit krahasuar me një vit më parë.

Organizata Botërore e Shëndetësisë tregon se kontinenti i Afrikës ka përjetuar rritjen më dramatike me 700 për qind, ndjekur nga Evropa me 300 për qind, dhe Mesdheu Lindor me 100 për qind.

Flash Lajme